Alveolar Kemik Ogmentasyonu

İmplant uygulaması yapılması planlanan bölgenin mevcut hacmini arttırma işlemi (OGMENTASYON) hem yumuşak doku hem sert doku grefti kullanılmasıyla gerçekleştirilir. Kullanılacak olan bu greft materyalleri hastanın kendisinden elde edilebileceği gibi (otojen greft), dış kaynaklı da olabilir. Kemik ogmentasyonu hem yatay kemik kayıplarında, hem dikey kemik kayıplarında yeterli kemik hacmi kazanmak için uygulanırken, farklı bölgelerde farklı tedavi teknikleri uygulanması gerekebilir. Sigara içen, ağız hijyeni kötü olan veya gerçekçi olmayan beklentileri olan hastalarda kemik ogmentasyonu yerine alternatif tedavi ve protez seçenekleri değerlendirilmelidir.

Yeterli kemik yüksekliği mevcut değilse kısa implantlar (8 mm'den kısa; her kaynak kısa implant tanımını farklı yapabilir) alternatif tedavi seçeneklerinden birini oluşturur. Ancak burada kullanılacak olan implant sayısı, uygulanacak olan bölge, implantın çapı, implant üzerine uygulanacak olan protezin tipi ve hacmi kısa implantların başarısında büyük önem taşır.

İmplant tedavisi uygulanması planlanan hastalarda kemik grefti uygulaması yapılacaksa cerrahi tekniğin türüne karar verirken, en az 4 temel faktör dikkate alınmalıdır:
1) Hastanın genel sistemik durumu ve ağız hijyeni
2) Kemik defektinin morfolojisi ve büyüklüğü
3) Hastaya tedavi sonunda uygulanacak olan protezin tipi
4) Tedavinin maliyeti ve hasta tarafından gerçekçi beklentiler

Bir hastada herhangi bir kemik greftleme prosedürüne başlamadan önce mevcut olan ağız içerisindeki lezyonlar ve enfeksiyonlar tedavi edilmeli, ağız hijyeni stabilize edilmelidir. Sistemik olarak sağlıklı ve ciddi tıbbi kısıtlamaları olmayan hastalar, kapsamlı kemik greftleme prosedürleri için uygun adaylardır.

İLETİŞİM

Özel Opera Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Akpınar Mh. 367.Sokak No:2 EFE PLAZA Kat:5 D:74 Osmangazi/BURSA

0 224 334 11 91

Çalışma Saatleri

Hafta içi: 9:30 - 18:30

Cumartesi: 10:00 - 15:00

Pazar: Kapalı