DİŞ ETİ TEDAVİSİ

Diş eti hastalığı teşhisi konulan hastaların, uygulanan diş eti tedavisi ile tekrar sağlıklı diş etlerine kavuşması mümkündür. Diş eti tedavisi birkaç aşamadan oluşmaktadır. Tedavi sonrasında rutin diş kontrolleri ile diş etlerinin sağlık durumu düzenli olarak kontrol edilmelidir. Hastalar diş eti tedavisine gerekli önemi vermez ve tedaviyi ihmal ederlerse, erken diş kayıpları ile karşılaşma ihtimalleri yüksektir.

Diş Eti Tedavisi - Bursa Diş Hekimi
Cerrahi Olmayan Diş Eti Tedavisi

Diş eti tedavisinin ilk aşaması cerrahi olmayan tedavilerden oluşmaktadır. İlk seansta dişlerin çevresinde bulunan periodontal cepler ölçülür ve mevcut durum değerlendirilir. Ardından diş ve kök yüzeylerinde biriken plak ve diş taşları temizlenir. Hastaya ağız gargarası, ağrı kesici ve gerekirse antibiyotik kullanımı tavsiye edilir. Hastaya ağız hijyeni eğitimi verilir.

Bir sonraki seansta ilk seansta yapılan tedavinin sonuçları gözlemlenir. Gerekli görülürse ilk seansta yapılan diş ve kök yüzey temizliği tekrarlanır. Diş çevresinde bulunan periodontal cep derinlikleri yapılan temizlik tedavisi ile kontrol altına alınamıyorsa diş çevresinde bulunan enfekte ve inflame dokunun uzaklaştırılması için cerrahi tedavi aşamasına geçilir.

Cerrahi Diş ve Kök Yüzeyi Temizliği

Cerrahi tedavide amaç; diş taşı temizliği seansında ulaşılamayan, kök yüzeyindeki enfekte dokuyu uzaklaştırmak ve oluşan kemik kaybını azaltmaktır.

Cerrahi olarak diş yüzeyi açıldıktan sonra kök yüzeyinde bulunan plak ve diş taşları uzaklaştırılır. Gerekli görülürse ve şartlar uygunsa rejeneratif (yenileyici) tedavi uygulanır. Rejeneratif tedavide kemik grefti (kemik tozu) ve membran kullanılarak, diş çevresinde kaybolan kemik dokusunun vücut tarafından tekrar oluşturulması amaçlanır.

Tedavi sonunda gerekli görülürse ileri derecede kemik kaybı olan dişler birbirine ve komşu sağlam dişlere tel ile bağlanır (Splint).

Diş Eti Çekilmesi Tedavisi

Diş eti çekilmesi olan bölgelerde, diş eti çekilmesinin derecesine göre cerrahi tedaviler uygulanarak kaybedilen dokunun geri kazanılması ve diş eti çekilmesinin durdurulması amaçlanır. Bu tedavide damak bölgesinden diş eti dokusu alınır ve diş eti çekilmesi olan bölgeye uygulanır. Tedavi uygulanan bölgede diş eti dokusu ince ise veya istenilen sonuç ilk tedavide elde edilemediyse bölgeye ikinci bir cerrahi operasyon uygulanması gerekebilir.

Diş Eti Tedavisi Sonrası

Diş eti tedaviniz tamamlandıktan sonra rutin diş kontrollerine gitmeniz ve sizin için gerekli ağız bakım yöntemlerini uygulamanız tedavi sonucunun sürekliliği açısından büyük önem taşır. Yapılan tedaviler sonrasında ağız hijyeni hasta tarafından yeterli olarak sağlanmazsa, yapılan tüm tedavilerin boşa gideceği unutulmamalıdır!!!!!!!

Diş Eti Tedavisi Fiyatı

Tedavi ücretinin belirlenmesi için öncelikli olarak muayene edilmeniz gerekmektedir. Lütfen muayene randevusu alınız.

İLETİŞİM

Özel Opera Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Akpınar Mh. 367.Sokak No:2 EFE PLAZA Kat:5 D:74 Osmangazi/BURSA

0 224 334 11 91

Çalışma Saatleri

Hafta içi: 9:30 - 18:30

Cumartesi: 10:00 - 15:00

Pazar: Kapalı